Actie recht op wonen, DO 22/11, 8u30 gerechtsgebouw

Donderdag 22 november voeren wij actie aan het gerechtsgebouw aan de Opgeëstenlaan (Gent) uit solidariteit met de mensen die men tijdens de winter op straat wil zetten of weigert onderdak te verlenen.

 

Waarom? Stad Gent wil via jurdische weg de mensen van het kasteeltje* alsnog de winterkou insturen. De zaak komt voor op 22 november om 9uur.

 

Hoe? Wij kamperen om 8u30 voor de ingang van het gerechtsgebouw. Kom af en breng ev. iets mee waar je niet in kan wonen. Om het stadsbestuur duidelijk te maken dat iedereen recht heeft op een dak boven het hoofd, en dat zeker in de winter! We voorzien koffie en thee tegen vrije bijdrage.

Partijpolitieke propaganda is niet welkom op deze actie.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Groep Recht op Wonen eist dringend het volgende van het stadsbestuur:

  • De onmiddellijke openstelling van leegstaande sociale woningen.
  • Antikraak de stad uit.
  • Een door de Gentenaars toegankelijk te raadplegen en zelf aan te vullen meldpunt voor leegstand.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

*Tussen juni en oktober 2012 vonden 15 thuisloze volwassenen en 5 kinderen een onderkomen op de Blaarmeersencamping, door het OCMW.

 

In de nacht van 7 oktober kraakten 5 campingbewoners Kasteel Péliche aan de Oude Brusselseweg. Dit kasteel is eigendom van Stad Gent en staat al een jaar te koop. Het wordt gedeeltelijk als opslag verhuurd aan de Keizer Karelvereniging. De rest ervan staat leeg.

De buurt heeft geen klachten over deze nieuwe bewoners. De Keizer Karelvereniging heeft geen probleem om dit enorme pand met de krakers te delen. Toch heeft Stad Gent meteen een procedure ter ontruiming gestart. Ze blijven echter niet bij de pakken zitten en vechten de beslissing aan.

This entry was posted in Beweging Recht op Wonen. Bookmark the permalink.