100 sterke schouders gezocht

BROW 100 sterke schouders

 

De Gentse Beweging Recht op Wonen is op zoek naar 100 sterke schouders die een groep van 54 bewoners wil ondersteunen in hun zoektocht naar een stabiele woon- en leefsituatie.
Sinds eind juni 2013 ondersteunt de Beweging Recht op Wonen een groep gezinnen van Slovaakse origine die in het leegstaande kloostergebouw in de Meulesteedsesteenweg 184 en 184a (Gent) wonen. Dit gebouw deed tot voor kort dienst als opvanghuis voor thuislozen en wacht nu op de sloop. Na heel veel tegenwerkingen van CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn) is de Beweging Recht op Wonen er toch in geslaagd een oveereenkomst te krijgen (onderhandelen met een constante dreiging tot ontruimen, afsluiten van EGW,…). CAW Visserij – die het gebouw in erfpacht heeft – wil er na de sloop een nieuw opvangcentrum bouwen.
De bewoners die nu in het kloostergebouw wonen waren de voorbije jaren afwisselend dakloos of overleefden in gekraakte panden. De 54 mensen, waaronder een dertigtal kinderen die in Gent school lopen- dromen en hopen op een stabiel en menswaardig bestaan.
This entry was posted in Beweging Recht op Wonen. Bookmark the permalink.