Een film en een debat rond kraken en huisvestingsbeleid in Gent.

Het project ‘Architecture of authority’, – dat gedurende maanden suggereerde dat er drie dakloze mensen in Het Paviljoen een maand tentoongesteld zouden worden- sluit het project af met een film en een debat rond kraken en huisvestingsbeleid in Gent. Het debat zal plaatsvinden in zaal Cirque in the School of Arts om 20 uur met Schepen Rudy Coddens, Alain Slock (CAW), Dominique Willaert (Victoria Deluxe) en Pascal Debruyne als moderator. Voorafgaand aan het debat tonen we de film ‘KRAAK – voor het recht op wonen & tegen de leegstand’ (2014) van Evelien Hoedekie.

 

Donderdag 20/03 zal in het kask de film KRAAK getoond worden om 19u, nadien is er het debat. Alles gaat door in zaal Cirque, dat is aan de ingang van de Louis Pasteurlaan, bij het binnenkomen naar rechts de gang volgen.

19:00

Film: ‘KRAAK – voor het recht op wonen & tegen de leegstand’ (2014)

Deze documentaire toont een menselijk portret van de diverse motieven en overtuigingen van krakers. Een veelzijdige wereld waarin men op een creatieve en ecologische manier invulling geeft aan de noodzakelijke basisbehoeften, directe solidariteit en vrijheid.
Een film van Evelien Hoedekie i.s.m. Kraaksteungroep Gent, Joeri Willekens, Toon Lambrechts en Liesbeth Schroe. Met de ondersteuning van VictoriaDeluxe Vzw.

— PAUZE —

20:00

Debat met Schepen Rudy Coddens, Dominique Willaert en Alain Slock

Dominique Willaert is artistiek coördinator van de Gentse sociaal-artistieke werkplek Victoria Deluxe.

Schepen Rudy Coddens is schepen van seniorenbeleid, werk en armoedebestrijding te Gent en voorzitter van het OCMW Gent.

Alain Slock is regio-directeur bij het Centrum voor Algemeen Welzijn in de regio Gent-Eeklo

Moderator: Pascal De Decker

Pascal De Decker is socioloog, ruimtelijk planner en doctor in de politieke en sociale wetenschappen. Hij doceert aan LUCA-School of Arts, campus Sint-Lucas Architectuur Gent/Brussel.

This entry was posted in Beweging Recht op Wonen, kraken. Bookmark the permalink.