Tijd voor ACTIE!!!!

Einde van de SAMUSOCIAL-noodopvang en uitzetting van families in de Troonstraat

VRIJDAG 27 JUNI om 10u30 @ Luxemburgplein

(Elsene, voor het Europees parlement – metro Troon)

 

 

De opvang van de families in de Troonstraat loopt ten einde: aanstaande maandag, 30 juni 2014, worden 30 families aan de deur gezet, waaronder 66 kinderen.

Het gaat over de meest kwetsbare families, de meesten zijn zonder wettig verblijf, de helft heeft kinderen jonger dan 2 jaar en 3/4 zijn alleenstaande moeders, die na de winterperiode en de verlengde periode van noodopvang nog volop op zoek zijn naar een (structurele) oplossing. Hun uitzetting bemoeilijkt  hun administratieve demarches. De stabiliteit die voor hun kinderen zo belangrijk is, zien ze door het einde van de opvang in gevaar komen.

De families vragen de continuering van de opvang én een gedegen en intensieve begeleiding opdat structurele oplossing daadwerkelijk mogelijk worden. De dakloze families doen beroep op jullie solidariteit en nodigen jullie uit om tijdens deze actie samen met hen de verantwoordelijken op te roepen om families dringend oplossingen te formuleren.

Actie georganiseerd met de steun van Meeting (Samenlevingsopbouw Brussel)

Contactpersoon : Karen De Clercq (0499/40 60 81)

 

Tevens moeten ook de families die in het klooster wonen in Gent op bevel van CAW vertrekken op 30 juni. Het stadsbestuur biedt hun een enkele reis naar Slowakije aan… Al het werk en energie die de verschillende verenigingen en individuen geinvesteerd hebben dreigt verloren te gaan.

artikel deredactie.be

artikel AVS

artikel HLN, 22/6

artikel HLN, 23/6

 

Het is triestig dat een socialist twee groepen aan de onderkant tegen elkaar opzet, gewoon om retorisch een argument te vinden. Drie tegenargumenten: (1) het grotere plaatje van de wachtlijsten is een politieke kwestie- het is het stadsbestuur zélf dat al legislaturen zijn eigen beloftes niet nakomt, anders waren er al tot 6000 nieuwe sociale woningen bij en waren de wachtljsten zo goed als weg. (2) Deze mensen hebben niet ‘zomaar’ een sociale woning in een blok nodig waar ze gedumpt worden zonder begeleiding zoals het helaas met veel psychiatrische patiënten al gebeurt. Ze hebben een intensieve omkadering nodig. Bovendien gaat het om een tijdelijke kwestie naar verdere regularisatie. (3) hetgene hier wordt opgezet gaat op het randje van racisme: die van “ons” krijgen geen woningen omdat ze bedreigd worden door “die van ergens anders”. Dat beide groepen hier sociale rechten ontberen na langdurige aanwezigheid in  deze stad, dat hen “beide” de-facto burgers maakt, is het centrale punt. – uitzwaaier: SP.a schepen Balthazar gaat hier zwaar uit de bocht en is elk spoor van internationalisme en solidariteit die de kern vormen van het socialisme bijster.

This entry was posted in Beweging Recht op Wonen, kraken. Bookmark the permalink.